Decra tag

Det velkendte decra ståltag som har eksisteret siden 1957, har i dag en stor del af det danske marked når det drejer sig om ståltage. Og hvorfår så egentligt det? Et Decra tag varierer med forskellige typer af tagplader, samt de forskellige farver, man kan få dem i. Ud over en lang levetid, så får du også 30 års produktgaranti.

Decra ståltag

Noget af det som mange har været lidt forskrækkede over med ståltage, er larmen fra regndråberne, når det regnede kraftigt. Det har Decra lavet en løsning på med deres lyddæmpende tagplader. Det giver mange fordele og med det danske klima og dets skiftende temperaturer, så skal man ikke spare mange penge på at undgå at få monteret tagplader der er lyddæmpende.

Priser på nyt Decra tag 2021

De to mest populære produkter hos Decra er deres modeller Decra elegance og Decra classic.

Her finder du prisen for 1 m2 monteret Decra ståltag.

Decra elegance stålplade monteret: 700-1000 kr.

Decra Classic stålplade monteret: 650-900 kr.

Når du skal indhente et tilbud på dit Decratag, så er der flere faktorer der spiller ind på prisen. Nogle af disse kan være følgende:

Tagets areal

Hvor højt oppe taget er (i forhold til stillads)

Tagets udformning (er der mange ovenlysvinduer, skorstene, udluftninger mm.)

Hvilken type tagplade du vælger

Her kan du se en video af hvordan man montere et Decra tag.

Sådan får du en god pris på Decra tag montering

Det er altid en god ide at indhente flere tilbud på engang, da prisen nemt kan variere på tilbudene. Et godt sted at starte er ved at indhente tilbud gennem 3byggetilbud.

Her beskriver du kort dit tagprojekt, giver lidt kontaktinformationer om dig selv, og sender det til 3byggetilbud. Herefter vil du modtage op til 3 opkald fra professionelle håndværkere der er tilknyttet til 3byggetilbud. De vil hver især give dig et tilbud på dit nye tag.

Den helt store forskel er at her får du alle 3 tilbud på en nem måde, hvorimod at du selv skal til at kontakte håndværkere for at få lavet et tilbud. Og hvem siger du rammer den gode og dygtige håndværker.

I mange tilfælde er der mange penge at spare ved at gør brug af at indhente tilbud, fremfor at vælge den første man ser på nettet.

Hvad er Decra “tagsten” lavet af?

Mange Decra ståltage har en udformning af stålpladerne så de ligner et teglstenstag. Det har en lang levetid til en meget fornuftig pris. Men hvad er det lavet af?

En Decra tagplade er presset ud i en meget tynd stålplade, og kan være belagt med keramisk farvet stengranulat. Hus Decra findes der forskellige tagplader, og nogle af de mest anvendte erde to typer vi har beskrevet nedenfor.

Decra elegance

Den lækre Decra elegance tagplade er med sin blanke overflade, noget der kan minde om at få lagt et glaseret tegltag. Elegance tagpladerne er presset ud i stål, og er blevet pulverlakeret på overfladen, for at gøre den flot og slidstærk. Med disse materialer er produktet næsten 100% genanvendeligt.

Med Decra elegance får du et rigtig godt tag, med høj kvalitet, lang levetid, og lang garanti.
Et tag med Decra elegance modellen

Decra classic

Decra classic ståltag er med sin robuste og ru overflader også et meget populært produkt til anvendelse for et helt nyt tag. De gør taget helt tæt og er lavet af høj kvalitet. Pladerne er med at flot look, og er også nemme at bruge til facadebeklædning.

De er også presset ud i galvaniseret stål og aluminium, for at gøre taget modstandsdygtigt overfor vejr og vind. Det gør også at taget får en lang levetid.

Med Decra classic får du et rigtig godt tag, med høj kvalitet, lang levetid, og lang garanti.
Et tag med Decra classic modellen.

Hvad kræver de to typer?

Begge typer tagplade kræver egentligt ikke at du anvender undertag, men ud fra erfaringer så er det altid en god ide at få lavet nyt undertag, og lagt ny isolering, inden dine tagplader monteres.

Hvis huset har et eksisterende tag, som kan båre et nyt decra tag, så er det muligt at montere decra tag ovenpå dit gamle tag. Det kan for eksempel være dit gamle tagpap tag, der ikke rigtig kan mere, men sagtens kan virke som undertag.

Når du anvender decra tagplader, så får du mellem 30 og 40 års garanti i hele garantiperioden. Også selv om det monteres på dit gamle tag.

Larmer et Decra ståltag?

Tidligere var det sådan at mange undlod at gøre brug af et decra ståltag, fordi når regnen satte ind, så kunne det larme noget så frygteligt når regndråberne hamrede på stålpladerne. I dag kan du med montering af lyddæmpende tagplader, udnytte de mange fordele der er ved have tage monteret med ståltagplader.

De mange muligheder som Decra tagplader giver i alle dets mange variationer, får dit tag til at se meget smukt ud, og med dets lange levetid og lange garanti, så er det et meget billigt tag du kan købe dig.

Decra fordele

Fordelen ved at få et Decra tag er at prisen pr m2 på et nyt tag er billigere end mange andre tagtyper. Skal dit gamle tag udskiftes, så vil du se at priserne for et Decra tag, vil være i den billigere ende af skalaen, når man udregner prisen pr m2.

Nemt at tag at lægge.

En anden fordel er at Decra tagplader er nemme at montere, og derfor kan der lægges mange m2 på en dag. Et nyt Decra tag kan også blive lavet støjdæmpende, så ikke du vil kunne høre regnen slå mod pladerne, så kraftigt som man tidligere har kunnet høre det.

Et Decra tag holder I mange år, og med den lange garanti på op til 30 års produktgaranti, så kan man næsten ikke forlange mere.

At montere et ståltag er ikke så svært, men der kan være elementer der besværliggør processen.
Montering af et ståltag på en ståltagkonstruktion.

Hvor lang tid tager en Decra tag montering?

Der er jo flere faktorer der spiller ind når man snakker tid til montering. Nogle af de mest åbenlyse vil være:

Tagets størrelse.

Tagets udformning

Er der mange ovenlysvinduer/skorstene

Bliver det lagt på et eksisterende tag, eller på en ny tagkonstruktion?

Vejr og vind

Kan et Decra tag lægges på alle huse?

Nej det kan det ikke. Et nyt Decra tag kan lægges på alle tagflader ned til 12 graders hældning. Decra tagpladerne kan også lægges uden brug af undertag, men det vil altid anbefales at man gør brug af et undertag for at sikre sig mod vandgennemtrægning. Et undertag sikre både din isolering, samt tagkonstruktionen, for ikke at blive gennemblødt af vand.

Decra tag på eksisterende tag.

Du kan også anvende Decra tagplader på et eksitenrende tag. Har du for eksempel et tag med tagpap, så vil du nemt kunne montere et Decra ståltag. Tagpap taget vil her så kunne fungere som undertag.

Nyt tag til gammelt hus

Skal du have nyt tag på dit hus, så er der jo flere ting du skal tage stilling til. Nogle er måske givet på forhånd. Det kunne være at der var nogle servitutter i lokalplanen for dit område der sagde du ikke måtte bruge tagsten. Så vil du jo være nødstaget til at vælge en løsning hvor ikke det er tagsten der bliver en del af dine tagmaterialer.

I stedet for kunne dine tagmaterialer jo så være et ståltag fra Decra, det med sit galvaniseret produkt, vil kunne levere et tag i høj kvalitet, der kan holde i mange år. Tagpladerne til huset, kan være udformet som tegl, så du alligevel får et look der minder om et tegltag.

Dit tag kan være med skotrender, og de vil blive bygget, så også det passer til et ståltag.

Vedligeholdelse af Decra tag

Det forestår ikke den helt store vedligeholdelse af et Decra tag. Dog skader det ikke at man efterser taget jævnligt, så ikke der opstår mulighed for vandgennemtrænging. Ved montering af et Decra tag, så kan muligheden for vandgennemtrængning også opstå i samlingerne. Derfor er det meget vigtigt at være uhyre præcis når tagpladerne monteres.

Hvordan rengører jeg et Decra tag?

Du kan rengøre dit Decra tag på flere måder. Har du mulighed for at gå på taget, så kan du forsigtigt gå i samlingerne af tagpladerne, og børste dit tag med en stiv kost.

Ellers vil det være muligt at bruge en højtryksrenser, men brug ikke et for kraftigt spuletryk, da det kan give anledning til at vandet kan presses gennem samlingerne på dit tag.

Når du kravler rundt på dit tag, så husk at sikre dig selv for at falde ned.
Dette kan gøres med et stykke reb fra den modsatte side af taget.
Du kan rengøre dit tag med en højtryksrenser.

Eksisterende tag

Er dit tag bygget op omkring skotrender, så vil du stadigvæk kunne benytte tagplader fra Decra, da de nemt kan skæres til så de passer til dine skotrender. Skal dit tag lægges ovenpå et oprindelige produkt, så er det vigtigt at du er sikker på at din tagkonstruktion kan holde til de ekstra kilo der vil komme pr m2.

Billig tagløsning

Et Decra tag med stålplader er en holdbar og billig løsning for at få lavet et nyt tag på dit hus.

Ståltage i dag er blevet så meget bedre og flottere end tidligere. Førhen var det kun den kedelige grå farve man kunne se på alle lader og stalde. Men i dag er der både udformning og farver til forskel fra dengang.

Så ingen tvivl om at det giver mange fordele at vælge et tag til huset, som også giver den høje kvalitet mange husejere gerne vil have.

Ud over at det er en billigere løsning at få et ståltag, så er der også den fordel at skal du lave en renovering på dit tag, så er det ganske nemt at udskifte en plade der er gået i stykker.

Dog vil du ved renovering kunne se farveforskel på de nye plader, og de gamle plader du har byttet ud.

Når du indhenter tilbud, så tag ikke bare det første og det bedste, det kan i sidste ende blive dyrt for dig.

Kan jeg selv installere et Decra tag?

Ja det kan du i princippet godt, men muligheden for at du fastmontere det forkert er til stede, og så er der ingen garanti mere. Det kan komme dig til at koste meget dyrt, hvis det samtidigt vil kunne komme til at gå ud over din tagkonstruktion.

Det anbefales at bruge en fagmand.

Det vil klart være en anbefaling at du indhenter tilbud på at få det lavet af en fagmand, da der også her vil blive ydet en garanti for monteringen af taget.

Brian Mattsson

Jeg har gennem mange år beskæftiget mig med kunsten i at bygge. Nu er jeg så kommet dertil hvor jeg gerne vil dele ud af min erfaringer.
Jeg vil gennem mine artikler komme med de erfaringer jeg har samlet sammen, og hvad jeg har talt med andre fagmænd om, og hvad de har gjort sig af erfaringer.

Skriv en kommentar